Lag Oluf Lorentzens herlige fastelavnsboller

Som medlem har du alltid 20 prosent medlemsrabatt på alle varer hos importør Oluf Lorentzen. La deg inspirere av Olufs oppskrift på fastelavnsboller med spennende smaker!

Du trenger:

500 g hvetemel
100 g sukker
3 ts pizzagjær eller 1 pose tørrgjær
0,5 ts malt kardemomme
0,5 ts salt
2 dl melk
1 dl vann
100 g smør, romtemperert i terninger

Fordelskonto hos Oluf.no

For å benytte deg av medlemsrabatten på Oluf.no, må du opprette en fordelskonto tilknyttet Akademikerne Pluss.

Opprett fordelskonto her

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene til bolledeigen, unntatt smøret, i kjøkkenmaskin med eltekrok og bland det på lav hastighet til alt er godt blandet. Elt deigen i ca. 10 minutter på middels hastighet.

Tilsett gradvis smøret i terninger og elt i ytterligere 10 minutter.

Dekk bakebollen med lokk eller plast og sett til forheving til omtrent dobbel størrelse, ca. 1,5 time. 

Ha deigen på lett melet underlag og del den opp i 12-14 biter, avhengig av hvor store boller du vil lage. Trill runde boller og fordel dem på to bakepapirkledde stekebrett og la dem heve under klede eller plast til omtrent dobbel størrelse i 30-45 minutter. Pensle de ferdighevede bollene forsiktig med sammenvispet egg .

Stek dem midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme) i 8-12 minutter. Steketiden vil variere etter hvor store bollene er og hvilke stekeegenskaper ovnen din har, så følg med mot slutten av steketiden. Bollene er ferdigstekte når de har en gyllen overflate og er lett brune under. Avkjøl bollene helt på rist før du fyller dem.

Forslag til kremfyll

Hva med å prøve en syrlig sitronkrem? Eller en rund og deilig kaffe-, sjokolade eller pistasjkrem? Eller er du kanskje den som liker en god blåbær- eller bringebærkrem?

Se oppskrifter på ulike kremfyll hos Oluf Lorentzen her!

Gi tilbakemelding