Illustrasjonsfoto for sparing: Familie med tre generasjoner som går langs en strand.

Sparing i alle aldre: Slik sikrer du fremtiden din

Å spare til pensjon er en avgjørende del av økonomisk planlegging, uansett hvor i livet du befinner deg. Sparing gir økonomisk trygghet og frihet til å leve det livet du ønsker, både nå og i fremtiden. I denne artikkelen vil vi nærmere på hvorfor sparing er så viktig og hvordan du kan dra nytte av medlemsfordelen din på spareplattformen Kron.

Økonomisk trygghet og frihet – Nå og i fremtiden

Sparing handler først og fremst om å sikre seg mot uforutsette hendelser og skape en økonomisk buffer. Ved å ha penger spart opp, kan du håndtere uventede utgifter uten å måtte ty til dyre kredittløsninger. Dette gir deg friheten til å ta bedre økonomiske beslutninger uten å føle presset fra økonomisk usikkerhet.

Pensjonssparing er essensielt for å sikre at du kan opprettholde en god levestandard etter at du har avsluttet yrkeslivet. Med en stadig økende levealder blir det viktigere enn noen gang å ha tilstrekkelige midler til å dekke livsopphold og eventuelle helsekostnader i pensjonisttilværelsen.

Kom i gang med sparing

Last ned Kron-appen i App Store eller Google Play og flytt eksisterende sparing (inkludert pensjon) til Krons gøyale og brukervennlige spareplattform.

Medlemsrabatter, skattefordeler og rente-på-rente-effekt

Som medlem har du tilgang til rabatterte priser på fonds- og plattformavgift hos Kron, noe bidrar til høyere avkastning og lavere kostnader. Det er også viktig å utnytte skattefordeler knyttet til ulike spareprodukter, som for eksempel BSU (Boligsparing for Unge) for de under 34 år. Husk at du som medlem har ekstra god BSU-rente hos Handelsbanken!

En av de største fordelene med å starte sparingen tidlig er rente-på-rente-effekten. Dette innebærer at avkastningen du får på sparepengene dine, også genererer avkastning over tid. Jo tidligere du begynner å spare, desto mer kan du dra nytte av denne effekten, som over tid kan gi betydelige resultater.

Prøv sparekalkulatoren!

Krons geniale investeringskalkulator viser hvor mye pengene kan vokse i fond. Selv små beløp blir store:

Sparing i forskjellige livsfaser

Sparing er viktig i alle livsfaser, men tilnærmingen kan variere avhengig av hvor du er i livet. Kron-eier og vår samarbeidspartner innen forsikring, Storebrand, har utarbeidet tre artikler som gir deg spesifikke råd om sparing til pensjon for ulike aldersgrupper: 

Illustrasjonsfoto for sparing: Pensjon gjør et innskudd i Kron-appen mens hun spiser frokost.
Som medlem får du rabatterte priser på spareplattformen Kron.

Bruk teknologi til din fordel

Moderne spareplattformer som Kron gjør det enklere enn noen gang å komme i gang med sparing og investering. Med brukervennlige apper og automatiserte tjenester kan du sette opp faste spareavtaler som sikrer at du sparer regelmessig uten å måtte tenke på det. Kron tilbyr også tilgang til globale indeksfond, som sprer investeringene dine over tusenvis av selskaper og gir en god balanse mellom risiko og avkastning.

Happy sparing!

Det viktigste rådet er å starte med sparing så tidlig som mulig, uansett hvor små beløpene er. Over tid vil disse små beløpene vokse, og takket være rente-på-rente-effekten vil du kunne bygge opp en betydelig økonomisk buffer. Og husk at du har medlemsfordeler som du kan bruke til å enten kick-starte sparingen dersom du er ny sparer, eller booste den sparingen du allerede har drevet med i alle år!

Gi tilbakemelding