Bank

Du får svært gode betingelser på lån, innskudd og andre banktjenester gjennom avtalen med Handelsbanken. 

Avtalen med Handelsbanken - Blant markedets beste på boliglån

Etter et langvarig samarbeid med Danske Bank, er det fra 2024 og fremover Handelsbanken som Akademikerne Pluss vil samarbeide med om medlemsfordeler på banktjenester. Etter en grundig anbudsprosess var det Handelsbanken som fremsto som leverandøren som ga størst trygghet for gode medlemsbetingelser, kundeservice, digitale løsninger, tilbud til næringsdrivende og annet som medlemmene vektlegger.  

Fra 1. januar er det dermed Handelsbanken du kan kontakte for å få medlemsfordelene på bank som tilbys deg som foreningsmedlem. Ingen kundeforhold blir flyttet til Handelsbanken automatisk, og du må selv kontakte banken for å få tilgang til bankprodukter med medlemsfordel. På bakgrunn av Norges Banks rentebeslutning i desember 2023 vil også Handelsbanken øke sine låne- og innskuddsrenter noe, men lånerentene vil først oppjusteres i mars 2024. Oppjusterte innskuddsbetingelser for sparekonto og BSU er tilgjengelig allerede fra januar. 

Rente hos Handelsbanken

Rentene er stadig i forandring, men du får gode betingelser på lån, innskudd og andre banktjenester gjennom avtalen med Handelsbanken. For en oppdatert oversikt over medlemsprisene, se informasjonssiden hos Handelsbanken.

Fordeler gjennom Akademikerne Pluss

Kunder i fokus

Handelsbanken utmerker seg svært positivt i årets EPSI-undersøkelse, som er Nordens største kundeundersøkelse. Banken er best i klassen på kundeservice i bedriftsmarkedet og utmerker seg også sterkt i privatmarkedet. Her er de best på rådgiving og enklest å komme i kontakt med (EPSI 2023). Vi mener god kundeservice og rådgivning er en viktig faktor ved et banksamarbeid og har stor tro på at du som medlem skal få en positiv erfaring av dette.  

Trygghet og stabilitet

Handelsbanken ble kåret til Europas sikreste bank og verdens femte sikreste bank (Global Finance, 2023). Sikkerhet er en kjerneverdi hos Handelsbanken og dette bidrar til å gi deg som medlem en stor grad av trygghet. Vi mener denne sikkerheten vil bidra til å skape en god tillit mellom banken og deg.  

Akademikerne Pluss kundeprogram med eksklusive fordeler

 • Gratis inngang for kortholder på 1.400 lounger på flyplasser rundt om i verden 
 • En svært god reiseforsikring som også dekker reisefølget  
 • Gratis medlemskap i Hertz Gold Plus Rewards og 10 % rabatt når du betaler med Platinum-kortet. 
 • 15 % rabatt på parkering på Flightpark Gardemoen. 

Handelsbankens bedriftstilbud til næringsdrivende medlemmer

 • Egen, lokal bedriftsrådgiver
 • Helhetlig rådgivning
 • Konkurransedyktige priser
 • Rabatterte priser Nettbedrift:
  • Etableringskostnad: kr 0 (ordinært kr 1500)
  • Nettbedrift («Basis»): kr 50 pr mnd. (ordinært kr 200)
  • Nettbedrift m/filtjenester («Pluss»): kr 150 pr mnd.
 • Rabatterte priser kortoppgjør:
  • Avtale med Worldline (tidligere Bambora), 20% avslag på prislisten

Ofte stilte spørsmål

Vi har forsøkt å samle de vanligste spørsmålene. Handelsbanken svarer også på spørsmål på sin side.

Du kan se alle dine fordeler på Handelsbanken sin side for Akademiker Pluss-avtalen her 

Nei. Du må selv ta kontakt med Handelsbanken for å bytte bank.  

Nei. Du må selv ta kontakt med Handelsbanken for å bytte bank.  

Du blir kunde hos Handelsbankenderes side for Akademiker Pluss-avtalen her ved hjelp av BankID.  

Du velger selv om du ønsker å bytte bank eller ikke, men Akademikerne Pluss kan ikke garantere for vilkårene i ditt kundeforhold med Danske Bank fom. 01.01.24.  

Fastrenteavtalen løper som normalt. Du har inngått avtalen med Danske Bank, og vilkårene vil derfor løpe videre på uendrede vilkår der. Danske Bank ønsker å overføre sin privatportefølje til Nordea, og hvis overføringen blir godkjent av myndighetene, vil låneavtalene overføres til Nordea i slutten av 2024. Handelsbanken overtar ikke eksisterendefastrentelån i Danske Bank.  

Fom. 01.01.2024 er det kun avtalen med Handelsbanken som er aktiv. Det vil si at Akademikerne Pluss ikke lenger kan garantere for vilkårene i ditt kundeforhold med Danske Bank. Utover dette vil ditt kundeforhold fortsette å være aktivt hos Danske Bank til du selv avslutter det. Med andre ord, det vil ikke bli slettet eller overført automatisk.  

Ja, ta kontakt med handelsbanken så vil de hjelpe deg med dette.

Er du allerede kunde i Handelsbanken må du registrere deg som foreningsmedlem for å få de nye vilkårene. Dette gjør du enkelt selv i mobilbanken under «Min profil» og «formål» eller i nettbanken under «Innstillinger» og «Formål». Valget ligger omtrent midt på siden etter listen med land og over kontanthåndtering. Husk å bekrefte nederst på siden før du logger ut.  

Du kan kontakte Handelsbanken på et eget telefonnummer for foreninger: 2304 50 00, på mail: connect@handelsbanken.no eller ved hjelp av ett av deres kontorer. Les mer her 

Du kan lese mer om sikkerhet og personvern på Handelsbanken sine nettsider her

Du vil få informasjon via din forening, Handelsbanken eller Akademikerne Pluss sine nettsider.  

Etter en lengre prosess med anbud og forhandlinger, stod Handelsbanken igjen med det beste tilbudet til medlemmene. Viktigst er: 

 • Konkurransedyktige medlemsbetingelser 
 • Handelsbankens prisvinnende kundeservice 
 • Bankens arbeid og holdninger på bærekraftsområdet 
 • At banken har et tilgjengelig og godt tilbud til næringsdrivende 
 • Handelsbanken vil lansere en ny og effektiv nett- og mobilbank i løpet av 1. kvartal 2024. Vi vil gi mer informasjon om denne så fort den er klar.  

Handelsbanken er offensive på bærekraft – med høye ambisjoner blant annet om netto nullutslipp innen 2040, ti år før Parisavtalens mål. Handelsbanken har også ambisjon om å være anerkjent som den mest bærekraftige banken. Ifølge Norsk Bærekraftbarometer 2023, anses Handelsbanken i Norge som Norges tredje mest bærekraftige virksomhet av kundene. I Etisk Bankguide scorer Handelsbanken svakere. Dette skyldes at Etisk bankguide er en rangering som vurderer offentlige tilgjengelige dokumenter; det er ikke vurdering av hvordan selskaper faktisk jobber med bærekraft og etikk i praksis. Les gjerne mer om bærekraftsarbeid i Handelsbanken her. 

Ja, men dette vil ikke på virke ditt kundeforhold da banken er dekket av både den norske og den svenske innskuddsgarantien. Les mer om dette her.  

Handelsbanken er Norges tredje største bedriftsbank med markedsandel på åtte prosent, men er også en personbank med markedsandel på tre prosent. Banken har vokst gjennom å ha fornøyde kunder som anbefaler banken videre. Nå ønsker de å vokse vesentlig i det norske markedet. 

Kontakt:

Finn mer informasjon om banktilbudet og flytt boliglånet ditt til gunstige medlemsbetingelser ved å gå inn på Handelsbanken sine nettsider.

Du kan også kontakte bankens kundesenter for medlemmer gjennom Akademikerne Pluss på telefon 23 04 50 00 eller på epost: connect@handelsbanken.no

Andre fordeler

Andre tilbud og rabatter forhandlet frem av Akademikerne Pluss
Som medlem får du svært gode priser på forsikringer for deg og dine.
PC/Mac-forsikring er inkludert for alle studentmedlemmer i foreningene tilknyttet Akademikerne Pluss.
Markedets laveste priser på mobilabonnement hos Chilimobil!

Gi tilbakemelding