Illustrasjonsbilde for forsikringene du trenger som student: Tre unge studenter som går langs campus

Forsikringene du trenger som student

Vi vet at det kan være både dyrt og vanskelig å være student. Du har kanskje akkurat flyttet for deg selv og prøver å finne ut hvordan du skal entre det voksne liv med ansvar og egen økonomi. Vi prøver derfor å gjøre det litt lettere for deg ved med gode og rimelige alt-i-ett løsninger slik at du er sikret det aller meste, uten å bruke for mye penger på det.

Her er forsikringene du trenger som student: 

A+ Student

PC-/Macforsikring

Verdisak

Elsparkesykkel

Must haves

A+ Student

Det skjer gjerne mye i studietiden, på godt og vondt. Gjennom Akademikerne Pluss har du mulighet til å kjøpe tre-i-en forsikring som heter A+ Student. Denne pakken kombinerer reise-, ulykke- og innboforsikring slik at du heller kan bekymre deg for eksamen, heller enn uforutsette hendelser (som ofte blir dyyyre uten en god forsikring😬). A+ Student er en kollektiv forsikring, som betyr at prisene allerede er forhandlet frem på dine vegne:

 • Norge: 1 068 kroner
 • Norden: 1 405 kroner
 • Europa: 2 350 kroner
 • USA: 4 425 kroner
 • Australia: 3 275 kroner
 • Resten av verden: 4 175 kroner


✨ #notgirlmath

Gratis PC-/Mac-forsikring - Allerede inkludert i medlemskapet!

Pcen/Macen er gjerne ditt viktigste arbeidsverktøy i studietiden (nest viktigst etter Tinder, men likevel..). Som student har du gratis PC-/Mac-forsikring hos Storebrand inkludert i ditt medlemskap. Du trenger ikke å være registrert som kunde hos Storebrand for å være dekket. Forsikringen har en dekningssum på inntil 20.000kr og dekker PC/Mac som er inntil 5 år gammel. Egenandelen er på 1.000kr.

Dersom uhellet skulle skje og du får behov for å bruke forsikringen, så finner du forsikringsbevis og -vilkår på denne siden.

Elsparkesykkelforsikring

Har du gått til innkjøp av din helt egne el-sparkesykkel så du skal slippe å forholde deg til tomt batteri eller ingen ledige sparkesykler? #vissteduat det da er påbudt med forsikring? Det er viktig å være skodd for enhver sparkesykkelkrise som måtte oppstå, spesielt med tanke på at du ferdes rundt med biler, syklister og fotgjengere – mye å ta hensyn til! Med elsparkesykkelforsikring har du dekning for både sparkesykkelen og deg selv dersom uhellet skulle være ute. Og husk – bruk hjelm!

Elsparkesykkelforsikringen er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Har du tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

Nice to have

Verdisaksforsikring - for eksempel bunad

Fikk du også bunad til konfirmasjonen? #ikkejegheller… Men du som faktisk har bunad, bør vurdere å forsikre den!

Let’s face it, bunader er svindyre. Har du bunadssølv i tillegg kan det bli vanskelig å skulle erstatte en bunad med utbetalingene fra Lånekassen. Heldigvis er det mulig å forsikre bunader gjennom noe som heter verdisakforsikring.

Verdisakforsikringen, som for så vidt kan brukes til mye mer enn bunad, dekker blant annet plutselig og tilfeldig skade, f.eks. rift i bunaden (…på vei hjem tiiidlig om morgenen den 18. mai….), tap av den forsikrede gjenstanden, i tillegg til skade ved naturulykke – og den gjelder i hele verden!

Obs! Tjener du, som mange andre, noen kroner på å leie ut bunaden din på Tise eller Finn.no, så dekker ikke forsikringen skade som oppstår under utleie😪

Verdisakforsikring er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Har du tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

tl;dr: Har du bunad med tilhørende bunadssølv, bør du seriøst vurdere å forsikre den.

Sjekk pris – Helt uforpliktende

Storebrands sider kan du enkelt sjekke pris og se hvor mye du kan spare ved å kjøpe forsikringene dine hos Storebrand.

Som medlem har du både tilgang til egne, kollektive forsikringer med fremforhandlede priser og vilkår, samt rabatterte priser på Storebrands ordinære forsikringsprodukter (også kalt private skadeforsikringer). Medlemsrabatten på private skadeforsikringer er 30 prosent, men denne øker til 35 prosent dersom du har tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand. Bestiller du på nett får du dessuten 10 prosent nettrabatt!

Viktig å huske på

Disse anbefalingene er basert på generelle (og delvis stereotype) livsfaser, og passer nødvendigvis ikke for alle. På visse områder er man også dekket gjennom arbeidsgiver, medlemskap eller andre forsikringer med bred dekning.

Illustrasjonsbilde for forsikringene du trenger som ung voksen: Fire unge kvinner tar gruppeselfie.

Forsikringene du trenger som ung voksen

Voksenlivet kan være en økonomisk tøff overgang, og du er kanskje ikke lenger inkludert i dine foreldres forsikring. Vi har derfor prøvd å kombinere de viktigste forsikringene til en rimelig pris slik at du kan holde de månedlige kostnadene så lave som mulig litt til.

Her er forsikringene du trenger som ung voksen:

A+ Innbo

A+ Reise

A+ Kritisk sykdom

A+ Gruppeliv

Bilforsikring

Sykkelforsikring

Kjæledyrsforsikring

Must haves

A+ Innbo

Innboet ditt er en stor del av livet ditt – tenk hvis du hadde mistet alt du eide. Det som er enda vanskeligere er å skulle sette en totalverdi på alle truser, sokker, malerier og møbler du eier for å finne riktig dekning på innboforsikringen. Med A+ innbo slipper du å tenke på dette, Storebrand tar regnestykket for deg og sørger for at du har god margin på verdiene dine om uhellet skulle være ute.

A+ Innbo er en kollektiv forsikring, som betyr at prisene allerede er forhandlet frem på dine vegne.

A+ Reise

Våren er her og vi er klare for mai måned med røde dager og langhelger, samt en svært etterlengtet sommerferie – kanskje ekstra lang i år? Typisk for nordmenn er å ta seg en tur sørover der det er garantert varme, eller en tur over til nabolandene. Uansett hvor du reiser er det godt å vite at man har tryggheten på sin side dersom man skulle støte på  forsinkelser, om du blir syk eller noe blir stjålet! Med A+ Reise har du automatisk Storebrands superdekning inkludert og kan bruke tiden frem til neste reise på å planlegge utflukter, restaurantbesøk eller kjøpe nytt matchende badetøy til hele jentegjengen. 

A+ Reise er en kollektiv forsikring, som betyr at prisene allerede er forhandlet frem på dine vegne.

A+ Kritisk sykdom

Se for deg at du lever drømmelivet med en fast trygg jobb, gode venner og familie og en økonomi som går rundt og gjør at du kan bo og leve slik du gjør i dag. Så blir du plutselig rammet av en alvorlig sykdom som gjør at du ikke lenger kan jobbe som før. A+ Kritisk sykdom gir deg en engangsutbetaling med fullstendig handlefrihet, slik at inntektsbortfallet blir mindre kritisk. Med denne engangsutbetalingen kan du for eksempel skaffe deg spesialistbehandling i utlandet eller betale ned gjeld.

A+ Kritisk sykdom er en kollektiv forsikring, som betyr at prisene allerede er forhandlet frem på dine vegne.

A+ Gruppeliv

En tanke man kanskje ikke er innom så ofte er «hva skjer hvis jeg faller fra?» eller «hva skjer om jeg blir arbeidsufør?». Dette er livssituasjoner ingen ønsker å komme i, men dessverre noen av oss gjør uten at vi kan påvirke det i særlig grad. Dersom du har A+ Gruppelivsforsikring (også kalt livsforsikring) kan du i alle fall sikre at du og familien din er sikret økonomisk dersom du skulle bli arbeidsufør eller falle bort.

A+ Gruppeliv er en kollektiv forsikring, som betyr at prisene allerede er forhandlet frem på dine vegne. Du kan velge mellom en eller flere av følgende dekninger:

 • Livsforsikring (også kalt dødsfallsforsikring)
 • Uførekapital (engangsutbetaling)
 • Tidsbegrenset uførerente (månedlige utbetalinger)

Bilforsikring (hvis du har bil)

Alle bileiere er nødt til å forsikre bilen for å få lov til å kjøre på norske veier – dette visste du nok. Men vet du hva en skade kan koste dersom du ikke har en god nok forsikring? Svaret er mye. Det er derfor lurt å sette seg godt inn i hva du ønsker å ha dekket på bilen din dersom uhellet skulle være ute, og hvilken dekning dette er inkludert i. Husk at selv en steinsprut kan koste skjorta!

Sjekk hvor mye du kan spare ved å bytte til Storebrand her (husk at du starter på minst 60% bonus på bil nr.1 og 75 prosent bonus på bil nr. 2.)

Bilforsikring er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Har du tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

Nice to have

Sykkel

Er du en av de som sykler Tour de Finance langs Frognerkilen på vei til jobb og kjemper om å rykke fra hovedfeltet? Eller er du den som sykler bedagelig rundt som i Brelett-reklamen, på en elsykkel som gir deg et ekstra dytt? Uansett – sykkelen kan plutselig få seg en skramme, bli totalødelagt eller frastjålet og dette kan bli dyrt. Med sykkelforsikring trenger du ikke tenke på hva dette vil koste deg om uhellet først er ute, sykler med verdi inntil 100.000 kroner er dekket!

Sykkelforsikring er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Har du tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

Forsikring for hund og katt

De firbeinte vennene våre er noe av det kjærligste og beste vi har. Trofaste og alltid til stedet når du trenger noen, ikke forteller de hemmelighetene dine videre heller. Men, de kan også finne på mye rart – og dette kan koste mye dersom de ikke er forsikret riktig og uhellet er ute. Med forsikring sikrer du at et uhell eller to ikke trenger å ruinere lommeboka på toppen av alle andre kostnader vi har. Du kan selv velge sum på både dødsfall og veterinærutgifter, Storebrand tilpasser forsikringen deretter.

Kjæledyrforsikringen er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Har du tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

Sjekk pris – Helt uforpliktende

Storebrands sider kan du enkelt sjekke pris og se hvor mye du kan spare ved å kjøpe forsikringene dine hos Storebrand.

Som medlem har du både tilgang til egne, kollektive forsikringer med fremforhandlede priser og vilkår, samt rabatterte priser på Storebrands ordinære forsikringsprodukter (også kalt private skadeforsikringer). Medlemsrabatten på private skadeforsikringer er 30 prosent, men denne øker til 35 prosent dersom du har tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand. Bestiller du på nett får du dessuten 10 prosent nettrabatt!

Viktig å huske på

Disse anbefalingene er basert på generelle (og delvis stereotype) livsfaser, og passer nødvendigvis ikke for alle. På visse områder er man også dekket gjennom arbeidsgiver, medlemskap eller andre forsikringer med bred dekning.

Illustrasjonsbilde for forsikringene du trenger som nyetablert: En far holder opp sønnen sin mot taket, mor står bak og ser på dem.

Forsikringene du trenger som nyetablert

Småbarnsperioden kan være hektisk, noe som påvirker alenetid og tid til å sette seg inn i hvilke forsikringsavtaler som er gunstigst for deg og din familie. Derfor har vi listet opp de anbefalte forsikringene for din livssituasjon slik at du heller kan bruke tiden på dine nære og kjære. Eller ta deg en powernap.

Her er forsikringene du trenger som nyetablert:

A+ Innbo

A+ Reise

A+ Gruppeliv

A+ Helse

Bilforsikring

A+ Barn

Familieulykke

Båtforsikring

Campingvogn

Verdisak

Sykkelforsikring

Kjæledyrsforsikring

Must haves

A+ Innbo

Innboet ditt er en stor del av livet ditt – tenk hvis du hadde mistet alt du eide. Det som er enda vanskeligere er å skulle sette en totalverdi på alle truser, sokker, malerier og møbler du eier for å finne riktig dekning på innboforsikringen. Med A+ innbo slipper du å tenke på dette, Storebrand tar regnestykket for deg og sørger for at du har god margin på verdiene dine om uhellet skulle være ute.

A+ Innbo er en kollektiv forsikring, som betyr at prisene allerede er forhandlet frem på dine vegne.

A+ Reise

Sommeren nærmer seg og vi er klare for mai måned med røde dager og langhelger, samt en svært etterlengtet sommerferie – kanskje ekstra lang i år? Typisk for nordmenn er å ta seg en tur sørover der det er garantert varme, eller en tur over til nabolandene for å underholde barna gjennom deres (altfor) lange ferie. Uansett hvor du reiser er det godt å vite at man har tryggheten på sin side dersom man skulle støte på noen forsinkelser, om det dukker opp sykdom eller noe forsvinner eller blir stjålet! Med A+ Reise har du automatisk Storebrands superdekning inkludert og kan bruke tiden frem til neste reise på å planlegge utflukter, restaurantbesøk eller kjøpe nytt matchende badetøy til hele familien.  Husk at forsikringen gjelder hele husholdningen.

A+ Reise er en kollektiv forsikring, som betyr at prisene allerede er forhandlet frem på dine vegne.

A+ Gruppeliv

Noe man kanskje ikke tenker så ofte på er «hva skjer hvis jeg faller fra?» eller «hva skjer om jeg blir arbeidsufør?». Disse livssituasjonene ønsker ingen å komme i, men dessverre noen av oss gjør uten at vi kan påvirke det i særlig grad. Dersom du har A+ Gruppelivforsikring (også kalt livsforsikring) kan du i alle fall sikre at du og familien din er sikret økonomisk dersom du skulle bli arbeidsufør eller falle bort.

A+ Gruppeliv er en kollektiv forsikring, som betyr at prisene allerede er forhandlet frem på dine vegne. Du kan velge mellom en eller flere av følgende dekninger:

 • Livsforsikring (også kalt dødsfallsforsikring)
 • Uførekapital (engangsutbetaling)
 • Tidsbegrenset uførerente (månedlige utbetalinger)

A+ Helse

De fleste av oss har opplevd å bli syke eller skadet i en form i løpet av livet. Dersom dette skulle være noe alvorlig er det godt å kunne sikre seg rask spesialistbehandling slik at man kan komme seg tilbake til hverdagen så fort som mulig. Med helseforsikring sikrer du hjelp innen 10 virkedager og god oppfølging dersom uhellet eller uflaksen skulle være ute.

A+ Gruppeliv er en kollektiv forsikring, som betyr at prisene allerede er forhandlet frem på dine vegne.

Bilforsikring

Har du en bil er du nødt til å forsikre den for å få lov til å kjøre på norske veier – dette visste du nok. Men vet du hva en skade kan koste dersom du ikke har en god nok forsikring? Svaret er mye. Det er derfor lurt å sette seg godt inn i hva du ønsker å ha dekket på bilen din dersom uhellet skulle være ute, og hvilken dekning dette er inkludert i. Husk at selv en steinsprut kan koste skjorta!

Sjekk hvor mye du kan spare ved å bytte til Storebrand her (husk at du starter på minst 60% bonus på bil nr.1 og 75 prosent bonus på bil nr. 2.)

Bilforsikring er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Har du tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

Illustrasjonsbilde for forsikringene du trenger som nyetablert: En smårolling og en hun sitter i vinduskarmen.

A+ Barn

Barn er noe av det kjæreste vi har. Mens de løper rundt og lever sitte beste liv uten bekymringer, kan det fortsatt skje et uhell som kan påvirke de fremover. Uansett i hvilken grad dette skulle være er det viktig å kunne tilpasse fremtiden til barna så godt som mulig. Med barneforsikring sikrer man økonomisk trygghet for famille og barn dersom uhellet skulle være ute.

A+ Barn er en kollektiv forsikring, som betyr at prisene allerede er forhandlet frem på dine vegne.

Sjekk hvor mye du kan spare ved å bytte til Storebrand her (husk at du starter på minst 60% bonus på bil nr.1 og 75 prosent bonus på bil nr. 2.)

Bilforsikring er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Har du tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

A+ Familieulykke

Selv om de gjør oss gale til tider, er familien det kjæreste vi har. A+ Familieulykke sikrer økonomisk sikkerhet dersom en eller flere i familien blir utsatt for en ulykke, med en engangsutbetaling som sikrer deg og familien din ved medisinsk invaliditet eller dødsfall. Forsikringen gjelder i hele verden, enten du er på jobb, reise eller i fritiden.

A+ Familieulykke er en kollektiv forsikring, som betyr at prisene allerede er forhandlet frem på dine vegne.

Nice to have

Båtforsikring

Båtsesongen nærmer seg, og mange kan nok ikke vente med å sjøsette båten og ta den første kjøreturen ut i fjorden. Båtkjøring handler i stor grad om hygge og det gode båtliv, og dette livet vil nok ikke en båtelsker gi fra seg. Sørg derfor for at du har den dekningen som passer deg og din båt best, slik at du er dekket for hendelser som plutselig kan dukke opp. Dette være seg sammenstøt, tyveri eller skader på utstyr og tilbehør.

Båtforsikringen er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Har du tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

Campingvogn

Campingsesongen er rett rundt hjørnet! Det er nok mange som er i gang med å finpusse vogna og sjekke at alt har overlevd den kalde vinteren mens de tenker på minnene som har vært og minnene som vil komme. Tenk om vogna plutselig ble ødelagt eller stjålet, hvordan ville ferieminnene fremover blitt da? Sikre deg at alle uforutsette hendelser blir tatt hånd om og er dekket dersom uhellet skulle være ute.

Campingforsikring er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Har du tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

Verdisak - For eksempel bunad

Bunaden du har hengende i skapet, samt bunadssølvet (blankpusset eller ei!) er gjerne verdt en liten formue, i tillegg til affeksjonsverdien den har opparbeidet seg gjennom generasjonene.

Heldigvis er det mulig å forsikre bunader gjennom noe som heter verdisakforsikring.

Verdisakforsikringen, som for så vidt kan brukes til mye mer enn bunad, dekker blant annet plutselig og tilfeldig skade, f.eks. rift i bunaden, tap av den forsikrede gjenstanden, i tillegg til skade ved naturulykke – og den gjelder i hele verden!

Obs! Tjener du, som mange andre, noen kroner på å leie ut bunaden din på Tise eller Finn.no, så dekker ikke forsikringen skade som oppstår under utleie.

Verdisakforsikring er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Har du tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

Sykkel

Er du en av de som sykler Tour de Finance langs Frognerkilen på vei til jobb og kjemper om å rykke fra hovedfeltet? Eller er du den som sykler bedagelig rundt som i Brelett-reklamen, på en elsykkel som gir deg et ekstra dytt? Uansett – sykkelen kan plutselig få seg en skramme, bli totalødelagt eller frastjålet og dette kan bli dyrt. Med sykkelforsikring trenger du ikke tenke på hva dette vil koste deg om uhellet først er ute, sykler med verdi inntil 100.000 kroner er dekket!

Sykkelforsikring er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Har du tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

Forsikring for hund og katt

De firbeinte vennene våre er noe av det kjærligste og beste vi har. Trofaste og alltid til stedet når du trenger noen, ikke forteller de hemmelighetene dine videre heller. Men, de kan også finne på mye rart – og dette kan koste mye dersom de ikke er forsikret riktig og uhellet er ute. Med forsikring sikrer du at et uhell eller to ikke trenger å ruinere lommeboka på toppen av alle andre kostnader vi har. Du kan selv velge sum på både dødsfall og veterinærutgifter, Storebrand tilpasser forsikringen deretter.

Kjæledyrforsikringen er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Har du tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

Sjekk pris – Helt uforpliktende

På Storebrands sider kan du enkelt sjekke pris og se hvor mye du kan spare ved å kjøpe forsikringene dine hos Storebrand.

Som medlem har du både tilgang til egne, kollektive forsikringer med fremforhandlede priser og vilkår, samt rabatterte priser på Storebrands ordinære forsikringsprodukter (også kalt private skadeforsikringer). Medlemsrabatten på private skadeforsikringer er 30 prosent, men denne øker til 35 prosent dersom du har tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand. Bestiller du på nett får du dessuten 10 prosent nettrabatt!

Viktig å huske på

Disse anbefalingene er basert på generelle (og delvis stereotype) livsfaser, og passer nødvendigvis ikke for alle. På visse områder er man også dekket gjennom arbeidsgiver, medlemskap eller andre forsikringer med bred dekning.

Illustrasjonsbilde for forsikringene du trenger som godt voksen. Middelaldrende kvinne sitter i vinduskarmen og ser utover.

Forsikringene du trenger som godt voksen

Nå som barna klarer seg selv (for det meste) og du har livet sånn noenlunde på stell kan det være lurt å ta en runde på forsikringene dine slik at du er best mulig sikret. Gjennom forsikringsavtalen med Storebrand har du tilgang til Storebrands beste dekninger til hyggelig medlemspris.

Her er forsikringene du trenger som godt voksen:

A+ Innbo

Husforsikring

A+ Reise

A+ Kritisk sykdom

A+ Gruppeliv

A+ Barn

Bilforsikring

Hytteforsikring

Innbo - Hytte/fritidsbolig

Kjæledyrsforsikring

Must haves

A+ Innbo

Innboet ditt er en stor del av livet ditt – tenk hvis du hadde mistet alt du eide. Det som er enda vanskeligere er å skulle sette en totalverdi på alle truser, sokker, malerier og møbler du eier for å finne riktig dekning på innboforsikringen. Med A+ innbo slipper du å tenke på dette, Storebrand tar regnestykket for deg og sørger for at du har god margin på verdiene dine om uhellet skulle være ute.

A+ Innbo (Innbo Super) er en kollektiv forsikring, slik at priser og vilkår er forhandlet frem for å gi deg den beste dekningen til en rimelig pris. Storebrands Innbo Super-forsikring fikk i 2022 toppkarakter i Smarte Pengers test av innboforsikringer.

Husforsikring

Fra råte og mugg til gnagere og andre uvelkomne gjester; med husforsikring fra Storebrand er både huset og hagen sikret om uhellet er ute. Boligen er ofte den største investeringen (kanskje med unntak av barna…), så å forsikre hjemmet mot uforutsette hendelser er viktig.

Visste du forresten at fastmontert utstyr inne er dekket av husforsikringen, og ikke innboforsikringen? Nå vet du det!

Husforsikring er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Dersom du har tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

A+ Reise

Sommeren nærmer seg og vi er klare for mai måned med røde dager og langhelger, samt en svært etterlengtet sommerferie – kanskje ekstra lang i år? Typisk for nordmenn er å ta seg en tur sørover der det er garantert varme, eller en tur over til nabolandene. Uansett hvor du reiser er det godt å vite at man har tryggheten på sin side dersom man skulle støte på noen forsinkelser, det skulle dukke opp sykdom eller noe skulle forsvinne eller bli stjålet! Med A+ Reise har du automatisk Storebrands superdekning inkludert og kan bruke tiden frem til neste reise på å planlegge utflukter, restaurantbesøk eller kjøpe nytt matchende badetøy til hele familien.

A+ Reise er en kollektiv forsikring, slik at priser og vilkår er forhandlet frem for å gi deg den beste dekningen til en rimelig pris. Storebrands reiseforsikring fikk dessuten terningkast 6 av Norsk Familieøkonomis test av reiseforsikringer i 2022.

A+ Kritisk sykdom

Se for deg at du lever drømmelivet med en fast trygg jobb, gode venner og familie og en økonomi som går rundt og gjør at du kan bo og leve slik du gjør idag. Så blir du plutselig rammet av en alvorlig sykdom som gjør at du ikke lenger kan jobbe som før. A+ Kritisk sykdom gir deg en engangsutbetaling med fullstendig handlefrihet, slik at inntektsbortfallet blir mindre kritisk. Med denne engangsutbetalingen kan du for eksempel skaffe deg spesialistbehandling i utlandet eller betale ned gjeld.

A+ Kritisk sykdom er en kollektiv forsikring, slik at priser og vilkår er forhandlet frem for å gi deg den beste dekningen til en rimelig pris.

A+ Gruppeliv

En tanke man kanskje ikke er innom så ofte er «hva skjer hvis jeg faller fra?» eller «hva skjer om jeg blir arbeidsufør?». Dette er livssituasjoner ingen ønsker å komme i, men dessverre noen av oss gjør uten at vi kan påvirke det i særlig grad. Dersom du har A+ Gruppelivsforsikring (også kalt livsforsikring) kan du i alle fall sikre at du og familien din er sikret økonomisk dersom du skulle bli arbeidsufør eller falle bort.

A+ Gruppeliv er en kollektiv forsikring, som betyr at prisene allerede er forhandlet frem på dine vegne. Du kan velge mellom en eller flere av følgende dekninger:

 • Livsforsikring (også kalt dødsfallsforsikring)
 • Uførekapital (engangsutbetaling)
 • Tidsbegrenset uførerente (månedlige utbetalinger)

A+ Barn

Barna er det kjæreste vi har. Mens de løper rundt og lever sitte beste liv uten bekymringer, kan det fortsatt skje et uhell som kan påvirke de fremover. Uansett i hvilken grad dette skulle være er det viktig å kunne tilpasse fremtiden til barna så godt som mulig. Med barneforsikring sikrer man økonomisk trygghet for famille og barn dersom uhellet skulle være ute.

A+ Barn er en kollektiv forsikring, slik at priser og vilkår er forhandlet frem for å gi deg den beste dekningen til en rimelig pris.

Illustrasjonsbilde for forsikringene du trenger som godt voksen. Middelaldrende kvinne sitter i vinduskarmen og ser utover.

Bilforsikring

Har du en bil er du nødt til å forsikre den for å få lov til å kjøre på norske veier – dette visste du nok. Men vet du hva en skade kan koste dersom du ikke har en god nok forsikring? Svaret er mye. Det er derfor lurt å sette seg godt inn i hva du ønsker å ha dekket på bilen din dersom uhellet skulle være ute, og hvilken dekning dette er inkludert i. Husk at selv en steinsprut kan koste skjorta!

Sjekk hvor mye du kan spare ved å bytte til Storebrand her (husk at du starter på minst 60% bonus på bil nr.1 og 75 prosent bonus på bil nr. 2.)

Bilforsikring er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Hvis du har du tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

Hytteforsikring

Vi nordmenn er kjent for hyttelivet vårt, det snakkes om hytter gjennom alle sesonger og vi har til og med fått et nytt begrep på fredager og mandager (kanskje også torsdager etter lunsj?); hyttekontor. Der man tar med seg jobben opp på hytta og later som man jobber, men egentlig nyter hyttetilværelsen 1-2 dager ekstra. Gjerne annenhver helg. Mange kaller det sikkert hjem nr. 2 og det er viktig å ha en forsikring også på dette hjemmet, spesielt med tanke på alle dager (les mandag til onsdag) i året hytta er uten tilsyn hvor alt kan skje.

Obs obs! Hytteforsikringen gjelder kun hytter og fritidsboliger i Norge.

Hytteforsikringen er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Har du tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

Innboforsikring for hytte og fritidsbolig

Alle har sin hyttestil, som passer perfekt til hytta. Man har gjerne brukt litt tid på å få inn alt man trenger og mye er jo det samme man har hjemme. Skulle vårflommen komme inn i stua kan det altså oppstå store skader – svært få av oss har råd til å kjøpe inn alt innbo på nytt. Med Innbo hytte sikrer du at verdiene dine erstattes ved skade eller innbrudd. Du kan til og med forsikre deg mot uflaks!

Innbo for hytte og fritidsbolig-forsikringen er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Samler du tre eller flere forsikringer hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

Obs! Forsikringen gjelder kun hytter og fritidsboliger i Norge.

Nice to have

Forsikring for hund og katt

De firbeinte vennene våre er noe av det kjærligste og beste vi har. Trofaste og alltid til stedet når du trenger noen, ikke forteller de hemmelighetene dine videre heller. Men, de kan også finne på mye rart – og dette kan koste mye dersom de ikke er forsikret riktig og uhellet er ute. Med forsikring sikrer du at et uhell eller to ikke trenger å ruinere lommeboka på toppen av alle andre kostnader vi har. Du kan selv velge sum på både dødsfall og veterinærutgifter, Storebrand tilpasser forsikringen deretter.

Kjæledyrforsikringen er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Har du tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

ingen, som for så vidt kan brukes til mye mer enn bunad, dekker blant annet plutselig og tilfeldig skade, f.eks. rift i bunaden (…på vei hjem tiiidlig om morgenen den 18. mai….), tap av den forsikrede gjenstanden, i tillegg til skade ved naturulykke – og den gjelder i hele verden!

Sjekk pris – Helt uforpliktende

Storebrands sider kan du enkelt sjekke pris og se hvor mye du kan spare ved å kjøpe forsikringene dine hos Storebrand.

Som medlem har du både tilgang til egne, kollektive forsikringer med fremforhandlede priser og vilkår, samt rabatterte priser på Storebrands ordinære forsikringsprodukter (også kalt private skadeforsikringer). Medlemsrabatten på private skadeforsikringer er 30 prosent, men denne øker til 35 prosent dersom du har tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand. Bestiller du på nett får du dessuten 10 prosent nettrabatt!

Viktig å huske på

Disse anbefalingene er basert på generelle (og delvis stereotype) livsfaser, og passer nødvendigvis ikke for alle. På visse områder er man også dekket gjennom arbeidsgiver, medlemskap eller andre forsikringer med bred dekning.

Illustrasjonsbilde for forsikringene du trenger som pensjonist. To pensjonister gjør yoga i en park.

Forsikringene du trenger som pensjonist

Tiden er ikke nødvendigvis den knappeste ressursen lenger, barna har flyttet hjemmefra og hytta du har drømt om har kanskje blitt virkelighet? Både økonomi, helse og eiendeler gjennomgår ofte store endringer etter hvert som vi blir eldre, noe som gjør at behovet for en gjennomgang av forsikringene dine melder seg. Her har vi samlet forsikringene vi tenker kan være nyttige for din livssituasjon.

Her er forsikringene du trenger som pensjonist:

A+ Innbo

Husforsikring

A+ Reise

A+ Kritisk sykdom

A+ Helse

A+ Gruppeliv

Bilforsikring

Hytteforsikring

Innbo - Hytte/fritidsbolig

Traktor/arbeidsmaskin

Båtforsikring

Must haves

A+ Innbo

Innboet ditt er en stor del av livet ditt – tenk hvis du hadde mistet alt du eide. Det som er enda vanskeligere er å skulle sette en totalverdi på alle truser, sokker, malerier og møbler du eier for å finne riktig dekning på innboforsikringen. Med A+ innbo slipper du å tenke på dette, Storebrand tar regnestykket for deg og sørger for at du har god margin på verdiene dine om uhellet skulle være ute.

A+ Innbo er en kollektiv forsikring, som betyr at prisene allerede er forhandlet frem på dine vegne.

Husforsikring

Fra råte og mugg til gnagere og andre uvelkomne gjester; med husforsikring fra Storebrand er både huset og hagen sikret om uhellet er ute. Boligen er ofte den største investeringen (kanskje med unntak av barna…), så å forsikre hjemmet mot uforutsette hendelser er viktig.

Visste du forresten at fastmontert utstyr inne er dekket av husforsikringen, og ikke innboforsikringen? Nå vet du det!

Husforsikring er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Har du tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

A+ Reise

Våren er her og Granca-sesongen nærmer seg; det åpner opp for andre reisemuligheter og da er det godt å vite at man har tryggheten på sin side dersom man skulle støte på noen forsinkelser, om det dukker opp sykdom eller noe skulle forsvinne eller bli stjålet! Med A+ Reise har du automatisk Storebrands superdekning inkludert og kan bruke tiden frem til neste reise på å planlegge utflukter, restaurantbesøk eller kjøpe nytt matchende badetøy til hele familien. 

A+ Reise er en kollektiv forsikring, som betyr at prisene allerede er forhandlet frem på dine vegne.

A+ Kritisk sykdom

Se for deg at du lever drømmelivet med gode venner og familie og en økonomi som går rundt og gjør at du kan bo og leve slik du gjør i dag. Så blir du plutselig rammet av en alvorlig sykdom som gjør at du ikke lenger kan jobbe som før. A+ Kritisk sykdom gir deg en engangsutbetaling med fullstendig handlefrihet, slik at inntektsbortfallet blir mindre kritisk. Med denne engangsutbetalingen kan du for eksempel skaffe deg spesialistbehandling i utlandet eller betale ned gjeld.

A+ Kritisk sykdom er en kollektiv forsikring, som betyr at prisene allerede er forhandlet frem på dine vegne.

A+ Helse

De fleste av oss har opplevd å bli syke eller skadet i en form i løpet av livet. Dersom dette skulle være noe alvorlig er det godt å kunne sikre seg rask spesialistbehandling slik at man kan komme seg tilbake til hverdagen så fort som mulig. Med helseforsikring sikrer du hjelp innen 10 virkedager og god oppfølging dersom uhellet eller uflaksen skulle være ute.

A+ Gruppeliv er en kollektiv forsikring, som betyr at prisene allerede er forhandlet frem på dine vegne.

A+ Gruppeliv

En tanke man kanskje ikke er innom så ofte er «hva skjer hvis jeg faller fra?» eller «hva skjer om jeg blir arbeidsufør?». Dette er livssituasjoner ingen ønsker å komme i, men dessverre noen av oss gjør uten at vi kan påvirke det i særlig grad. Dersom du har A+ Gruppelivforsikring (også kalt livsforsikring) kan du i alle fall sikre at du og familien din er sikret økonomisk dersom du skulle bli arbeidsufør eller falle bort.

A+ Gruppeliv er en kollektiv forsikring, som betyr at prisene allerede er forhandlet frem på dine vegne. Du kan velge mellom en eller flere av følgende dekninger:

 • Livsforsikring (også kalt dødsfallsforsikring)
 • Uførekapital (engangsutbetaling)
 • Tidsbegrenset uførerente (månedlige utbetalinger)

Bilforsikring

Har du en bil er du nødt til å forsikre den for å få lov til å kjøre på norske veier – dette visste du nok. Men vet du hva en skade kan koste dersom du ikke har en god nok forsikring? Svaret er mye. Det er derfor lurt å sette seg godt inn i hva du ønsker å ha dekket på bilen din dersom uhellet skulle være ute, og hvilken dekning dette er inkludert i. Husk at selv en steinsprut kan koste skjorta!

Sjekk hvor mye du kan spare ved å bytte til Storebrand her (husk at du starter på minst 60% bonus på bil nr.1 og 75 prosent bonus på bil nr. 2.)

Bilforsikring er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Samler du tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

Nice to have

Hytteforsikring

Vi nordmenn er kjent for hyttelivet vårt, det snakkes om hytter gjennom alle sesonger og vi har til og med fått et nytt begrep på fredager og mandager (kanskje også torsdager etter lunsj?); hyttekontor. Der man tar med seg jobben opp på hytta og later som man jobber, men egentlig nyter hyttetilværelsen 1-2 dager ekstra. Gjerne annenhver helg. Mange kaller det sikkert hjem nr. 2 og det er viktig å ha en forsikring også på dette hjemmet, spesielt med tanke på alle dager (les mandag til onsdag) i året hytta er uten tilsyn hvor alt kan skje.

Obs obs! Hytteforsikringen gjelder kun hytter og fritidsboliger i Norge.

Hytteforsikringen er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Dersom du har tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

Innbo for hytte og fritidsbolig

Alle har sin hyttestil, som passer perfekt til hytta. Man har gjerne brukt litt tid på å få inn alt man trenger og mye er jo det samme man har hjemme. Skulle vårflommen komme inn i stua kan det altså oppstå store skader – svært få av oss har råd til å kjøpe inn alt innbo på nytt. Med Innbo hytte sikrer du at verdiene dine erstattes ved skade eller innbrudd. Du kan til og med forsikre deg mot uflaks!

Innbo for hytte og fritidsbolig-forsikringen er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Har du tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

Obs! Forsikringen gjelder kun hytter og fritidsboliger i Norge.

Traktor og arbeidsmaskin

Har du blitt bitt av småbruksbasillen som herjer landet? Da er ofte traktor/arbeidsmaskin nyttig å ha. Som for andre kjøretøy, er ansvarsforsikring påbudt for traktorer. Forsikringen gjelder norskregistrerte traktorer eller arbeidsmaskiner på opptil 7500 kg, og dessuten også ATV med maks hastighet på 40 km/t.

Innbo for hytte og fritidsbolig-forsikringen er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Har du tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

Båtforsikring

Båtsesongen nærmer seg, og mange kan nok ikke vente med å sjøsette båten og ta den første kjøreturen ut i fjorden. Båtkjøring handler i stor grad om hygge og det gode båtliv, og dette livet vil nok ikke en båtelsker gi fra seg. Sørg derfor for at du har den dekningen som passer deg og din båt best, slik at du er dekket for hendelser som plutselig kan dukke opp. Dette være seg sammenstøt, tyveri eller skader på utstyr og tilbehør.

Båtforsikringen er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Har du tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

Sjekk pris – Helt uforpliktende

Storebrands sider kan du enkelt sjekke pris og se hvor mye du kan spare ved å kjøpe forsikringene dine hos Storebrand.

Som medlem har du både tilgang til egne, kollektive forsikringer med fremforhandlede priser og vilkår, samt rabatterte priser på Storebrands ordinære forsikringsprodukter (også kalt private skadeforsikringer). Medlemsrabatten på private skadeforsikringer er 30 prosent, men denne øker til 35 prosent dersom du har tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand. Bestiller du på nett får du dessuten 10 prosent nettrabatt!

Viktig å huske på

Disse anbefalingene er basert på generelle (og delvis stereotype) livsfaser, og passer nødvendigvis ikke for alle. På visse områder er man også dekket gjennom arbeidsgiver, medlemskap eller andre forsikringer med bred dekning.

Gi tilbakemelding