Illustrasjonsbilde for forsikringene du trenger som pensjonist. To pensjonister gjør yoga i en park.

Forsikringene du trenger som pensjonist

Tiden er ikke nødvendigvis den knappeste ressursen lenger, barna har flyttet og hytta du drømte om har kanskje blitt virkelighet? Både økonomi, helse og eiendeler gjennomgår ofte store endringer etter hvert som vi blir eldre. Det gjør blant annet at man får behov for å gå gjennom forsikringene sine. Her har vi samlet forsikringene du trenger som pensjonist:

Must haves

A+ Innbo

Innboet ditt er en stor del av livet ditt – tenk deg at du mister alt du eier. Det som er enda vanskeligere er å skulle sette en totalverdi på alle truser, sokker, malerier og møbler du eier for å finne riktig dekning på innboforsikringen. Med A+ innbo slipper du å tenke på dette, Storebrand tar regnestykket for deg og sørger for at du har god margin på verdiene dine om uhellet skulle være ute.

A+ Innbo er en kollektiv forsikring, som betyr at prisene allerede er forhandlet frem på dine vegne.

Sjekk pris og kjøp A+ Innboforsikring her!

Husforsikring

Fra råte og mugg til gnagere og andre uvelkomne gjester; med husforsikring fra Storebrand sikrer du både huset og hagen. Boligen er ofte den største investeringen (kanskje med unntak av barna…), så å forsikre hjemmet mot uforutsette hendelser er viktig.

Visste du forresten at fastmontert utstyr inne dekkes av husforsikringen, og ikke innboforsikringen? Nå vet du det!

Husforsikring er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Har du tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

Sjekk pris og kjøp husforsikring  hos Storebrand her!

A+ Reise

Våren er her og Granca-sesongen nærmer seg; det åpner opp for andre reisemuligheter og da er det godt å vite at man har tryggheten på sin side dersom man skulle støte på noen forsinkelser, om det dukker opp sykdom eller noe skulle forsvinne eller bli stjålet! Med A+ Reise har du automatisk Storebrands superdekning inkludert og kan bruke tiden frem til neste reise på å planlegge utflukter, restaurantbesøk eller kjøpe nytt matchende badetøy til hele familien. 

A+ Reise er en kollektiv forsikring, som betyr at prisene allerede er forhandlet frem på dine vegne.

Sjekk pris og kjøp A+ Reiseforsikring her!

A+ Kritisk sykdom

Se for deg at du lever drømmelivet med gode venner og familie og en økonomi som går rundt og gjør at du kan bo og leve slik du gjør i dag. Så blir du plutselig rammet av en alvorlig sykdom som gjør at du ikke lenger kan jobbe som før. A+ Kritisk sykdom gir deg en engangsutbetaling med fullstendig handlefrihet, slik at inntektsbortfallet blir mindre kritisk. Med denne engangsutbetalingen kan du for eksempel skaffe deg spesialistbehandling i utlandet eller betale ned gjeld.

A+ Kritisk sykdom er en kollektiv forsikring, som betyr at prisene allerede er forhandlet frem på dine vegne.

Sjekk pris og kjøp A+ Kritisk sykdom her!

A+ Helse

De fleste av oss har opplevd å bli syke eller skadet i en form i løpet av livet. Dersom dette skulle være noe alvorlig er det godt å kunne sikre seg rask spesialistbehandling slik at man kan komme seg tilbake til hverdagen så fort som mulig. Med helseforsikring sikrer du hjelp innen 10 virkedager og god oppfølging dersom uhellet eller uflaksen skulle være ute.

A+ Gruppeliv er en kollektiv forsikring, som betyr at prisene allerede er forhandlet frem på dine vegne.

Sjekk pris og kjøp A+ Helseforsikring her!

A+ Gruppeliv

En tanke man kanskje ikke er innom så ofte er «hva skjer hvis jeg faller fra?» eller «hva skjer om jeg blir arbeidsufør?». Dette er livssituasjoner ingen ønsker å komme i, men dessverre noen av oss gjør uten at vi kan påvirke det i særlig grad. Dersom du har A+ Gruppelivforsikring (også kalt livsforsikring) kan du i alle fall sikre at du og familien din er sikret økonomisk dersom du skulle bli arbeidsufør eller falle bort.

A+ Gruppeliv er en kollektiv forsikring, som betyr at prisene allerede er forhandlet frem på dine vegne. Du kan velge mellom en eller flere av følgende dekninger:

  • Livsforsikring (også kalt dødsfallsforsikring)
  • Uførekapital (engangsutbetaling)
  • Tidsbegrenset uførerente (månedlige utbetalinger)

Bilforsikring

Har du en bil er du nødt til å forsikre den for å få lov til å kjøre på norske veier – dette visste du nok. Men vet du hva en skade kan koste dersom du ikke har en god nok forsikring? Svaret er mye. Det er derfor lurt å sette seg godt inn i hva du ønsker å ha dekket på bilen din dersom uhellet skulle være ute, og hvilken dekning dette er inkludert i. Husk at du starter på minst 60% bonus på bil nr.1 og 75 prosent bonus på bil nr. 2.

Selv en steinsprut kan koste skjorta!

Bilforsikring er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Hvis du har tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

Sjekk pris og kjøp bilforsikring hos Storebrand her!

Nice to have

Hytteforsikring

Vi nordmenn er kjent for hyttelivet vårt, det snakkes om hytter gjennom alle sesonger og vi har til og med fått et nytt begrep på fredager og mandager (kanskje også torsdager etter lunsj?); hyttekontor. Der man tar med seg jobben opp på hytta og later som man jobber, men egentlig nyter hyttetilværelsen 1-2 dager ekstra. Gjerne annenhver helg. Mange kaller det sikkert hjem nr. 2 og det er viktig å ha en forsikring også på dette hjemmet, spesielt med tanke på alle dager (les mandag til onsdag) i året hytta er uten tilsyn hvor alt kan skje.

Obs obs! Hytteforsikringen gjelder kun hytter og fritidsboliger i Norge.

Hytteforsikringen er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Dersom du har tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

Sjekk pris og kjøp hytteforsikring hos Storebrand her!

Innbo for hytte og fritidsbolig

Alle har sin hyttestil, som passer perfekt til hytta. Man har gjerne brukt litt tid på å få inn alt man trenger og mye er jo det samme man har hjemme. Skulle vårflommen komme inn i stua kan det altså oppstå store skader – svært få av oss har råd til å kjøpe inn alt innbo på nytt. Med Innbo hytte sikrer du at verdiene dine erstattes ved skade eller innbrudd. Du kan til og med forsikre deg mot uflaks!

Innbo for hytte og fritidsbolig-forsikringen er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Har du tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

Obs! Forsikringen gjelder kun hytter og fritidsboliger i Norge.

Sjekk pris og kjøp innboforsikring for hytte og innbo hos Storebrand her!

Traktor og arbeidsmaskin

Har du blitt bitt av småbruksbasillen som herjer landet? Da er ofte traktor/arbeidsmaskin nyttig å ha. Som for andre kjøretøy, er ansvarsforsikring påbudt for traktorer. Forsikringen gjelder norskregistrerte traktorer eller arbeidsmaskiner på opptil 7500 kg, og dessuten også ATV med maks hastighet på 40 km/t.

Innbo for hytte og fritidsbolig-forsikringen er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Har du tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

Sjekk pris og kjøp traktorforsikring hos Storebrand her!

Båtforsikring

Båtsesongen nærmer seg, og mange kan nok ikke vente med å sjøsette båten og ta den første kjøreturen ut i fjorden. Båtkjøring handler i stor grad om hygge og det gode båtliv, og dette livet vil nok ikke en båtelsker gi fra seg. Sørg derfor for at du har den dekningen som passer deg og din båt best, slik at du er dekket for hendelser som plutselig kan dukke opp. Dette være seg sammenstøt, tyveri eller skader på utstyr og tilbehør.

Båtforsikringen er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Har du tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

Sjekk pris og kjøp båtforsikring hos Storebrand her!

Sjekk pris – Helt uforpliktende

Storebrands sider kan du enkelt sjekke pris og se hvor mye du kan spare ved å kjøpe forsikringene dine hos Storebrand.

Storebrands sider kan du enkelt sjekke pris og se hvor mye du kan spare ved å kjøpe forsikringene dine hos Storebrand.

Som medlem har du både tilgang til egne, kollektive forsikringer med fremforhandlede priser og vilkår, samt rabatterte priser på Storebrands ordinære forsikringsprodukter (også kalt private skadeforsikringer). Medlemsrabatten på private skadeforsikringer er 30 prosent, men denne øker til 35 prosent dersom du har tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand. Bestiller du på nett får du dessuten 10 prosent nettrabatt!

Viktig å huske på

Disse anbefalingene er basert på generelle (og delvis stereotype) livsfaser, og passer nødvendigvis ikke for alle. På visse områder er man også dekket gjennom arbeidsgiver, medlemskap eller andre forsikringer med bred dekning.

Gi tilbakemelding