Illustrasjonsbilde for forsikringene du trenger som student: Tre unge studenter som går langs campus

Forsikringene du trenger som student

Vi vet at det kan være både dyrt og vanskelig å være student. Du har kanskje akkurat flyttet for deg selv og prøver å finne ut hvordan du skal entre det voksne liv med ansvar og egen økonomi. Vi prøver derfor å gjøre det litt lettere for deg med gode og rimelige alt-i-ett løsninger slik at du er sikret det aller meste, uten å bruke for mye penger på det. Her har vi samlet forsikringene du trenger som student: 

Must haves

✨A+ Student✨

Det skjer gjerne mye i studietiden, på godt og vondt. Gjennom Akademikerne Pluss har du mulighet til å kjøpe en tre-i-en forsikring som heter A+ Student. Denne pakken kombinerer reise-, ulykke- og innboforsikring slik at du heller kan bekymre deg for eksamen, i stedet for uforutsette hendelser (som ofte blir dyyyre uten en god forsikring😬). A+ Student er en kollektiv forsikring, som betyr at prisene allerede er forhandlet frem på dine vegne:

  • Norge: 1 068 kroner
  • Norden: 1 405 kroner
  • Europa: 2 350 kroner
  • USA: 4 425 kroner
  • Australia: 3 275 kroner
  • Resten av verden: 4 175 kroner

Gratis PC-/Mac-forsikring - Allerede inkludert i medlemskapet!

Pcen/Macen er gjerne ditt viktigste arbeidsverktøy i studietiden (nest viktigst etter Tinder, men likevel..). Som student har du gratis PC-/Mac-forsikring hos Storebrand inkludert i ditt medlemskap. Du trenger ikke å være registrert som kunde hos Storebrand for å være dekket. Forsikringen har en dekningssum på inntil 20.000kr og dekker PC/Mac som er inntil 5 år gammel. Egenandelen er på 1.000kr.

Dersom uhellet skulle skje og du får behov for å bruke forsikringen, så finner du forsikringsbevis og -vilkår på denne siden.

Elsparkesykkelforsikring

Har du gått til innkjøp av din helt egne el-sparkesykkel så du skal slippe å forholde deg til tomt batteri eller ingen ledige sparkesykler? #vissteduat det da er påbudt med forsikring? Det er viktig å være skodd for enhver sparkesykkelkrise som måtte oppstå, spesielt med tanke på at du ferdes rundt med biler, syklister og fotgjengere – mye å ta hensyn til! Med elsparkesykkelforsikring har du dekning for både sparkesykkelen og deg selv dersom uhellet skulle være ute. Og husk – bruk hjelm!

Elsparkesykkelforsikringen er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Har du tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

Sjekk pris og kjøp elsparkesykkelforsikring her!

Nice to have

Verdisaksforsikring - for eksempel bunad

Fikk du også bunad til konfirmasjonen? #ikkejegheller… Men du som faktisk har bunad, bør vurdere å forsikre den!

Let’s face it, bunader er svindyre. Har du bunadssølv i tillegg kan det bli vanskelig å skulle erstatte en bunad med utbetalingene fra Lånekassen. Heldigvis er det mulig å forsikre bunader gjennom noe som heter verdisakforsikring.

Verdisakforsikringen, som for så vidt kan brukes til mye mer enn bunad, dekker blant annet plutselig og tilfeldig skade, f.eks. rift i bunaden (…på vei hjem tiiidlig om morgenen den 18. mai….), tap av den forsikrede gjenstanden, i tillegg til skade ved naturulykke – og den gjelder i hele verden!

Obs! Tjener du, som mange andre, noen kroner på å leie ut bunaden din på Tise eller Finn.no, så dekker ikke forsikringen skade som oppstår under utleie😪

Verdisakforsikring er en privat skadeforsikring, som betyr at du har 30 prosent medlemsrabatt. Har du tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand, økes rabatten til 35 prosent. Bestiller du på nett, får du i tillegg 10 prosent nettrabatt.

tl;dr: Har du bunad med tilhørende bunadssølv, bør du seriøst vurdere å forsikre den.

Sjekk pris og kjøp verdisaksforsikring her!

Sjekk pris – Helt uforpliktende

Storebrands sider kan du enkelt sjekke pris på forsikringene du trenger!

Som medlem har du både tilgang til egne, kollektive forsikringer med fremforhandlede priser og vilkår, samt rabatterte priser på Storebrands ordinære forsikringsprodukter (også kalt private skadeforsikringer). Medlemsrabatten på private skadeforsikringer er 30 prosent, men denne øker til 35 prosent dersom du har tre eller flere forsikringer samlet hos Storebrand. Bestiller du på nett får du dessuten 10 prosent nettrabatt!

Viktig å huske på

Disse anbefalingene er basert på generelle (og delvis stereotype) livsfaser, og passer nødvendigvis ikke for alle. På visse områder er man også dekket gjennom arbeidsgiver, medlemskap eller andre forsikringer med bred dekning.

Gi tilbakemelding